zondag 3 december 2006

Socialist tot in het oneindige ...

Gisteren was het dan zover, animo happening in het geliefde Brussel. Café De Fiennes is een toffe lokatie, de werkgroepen waren inderdaad voor elk wat wils, heel veel nieuwe gezichten, de Monk, ... proficiat!

De oorspronkelijke planning werd wel een beetje door elkaar geschut. Als animisten konden we niet anders, wilden we een goed gevoel houden, dan meelopen in de VW betoging. Er was veel volk, er was veel steun, nu nog positieve impulsen op de gebeurtenissen, een groei aan solidariteit, ook van degenen die geen "problemen" hebben en de wereld kan niet meer stuk? De eerste namiddagworkshop op zoek naar "de roots van het socialisme" was in alle geval een verrijkende opvolging. Eindelijk worden binnen animo een aantal cliches over "onze kleine boeregaten" onder ogen gezien, niet rechtsstreeks het doel van de workshop, maar wel een gevolg van de discussie. Het gaf me in alle geval een goed gevoel een aantal gelijkgezinden te ontmoeten, niet "stedelijken" die zich inzetten voor animo, voor sp.a, die niet bang zijn van zelfkritiek naar de partij en de beweging toe. Een "strekking" die gerust wat meer swung kan gebruiken, al is het maar om niet te verzinken in een realiteit die niet altijd een realiteit is. De belangrijkste conclusie: "Socialisme is een eeuwigdurende strijd zonder eindpunt"

Als afsluiter een goeie wandeling door Anderlecht en Molenbeek, onder de deskundige leiding van "de Jan", gevolgd door een gesprek met Rudy De Leeuw (jepjep, de vakbond komt langs bij animo) en een diner in sociaal restaurant "Het Groot Eiland" werd een geslaagde dag afgesloten in de Monk.

Alvast tot de volgende!

Geen opmerkingen: