dinsdag 17 april 2007

Trends Gazellen 2007

Vandaag hebben we er op het werk eentje op gedronken. Dit jaar zijn we voor de derde keer op rij trends gazelle geworden. Voor wie de Trends Gazellen niet kent, meer info op www.trends.be.


Een peloton van 200 groeikampioenen uit Vlaams-Brabant creƫerde in de jongste vijf jaar dik 12.000 banen. De vennootschappen uit de familiale groep Colruyt tekenen voor liefst 30 procent van dat aantal. Dat blijkt uit ons jaarlijks onderzoek naar de Trends Gazellen. Anders dan in de andere provincies is het aandeelhoudersschap van de gazellen uit Vlaams-Brabant in hoofdzaak niet-Belgisch. Amper de helft van de 200 gazellen kan bogen op een aandeelhouderschap met Belgische driekleur in de directiekamer. Dat hoeft niet te verbazen gezien de hoofdstedelijke functie van de centrumprovincie, die tal van internationale multinationals aantrekt. Dat technologische bedrijven en de aanvullende dienstensector meer vertegenwoordigd zijn dan in andere provincies - die een meer industrieel karakter vertonen - is dus geen echte verrassing. Wie de economische sterkhouders van Vlaams-Brabant zijn, leert een blik op de ranglijsten van de Trends Gazellen.

Na de "receptie" was het nog Franse les en wat mij betreft was het deze keer een heel nuttige les. Werkwoorden vervoegen in de juiste tijd en vooral zelf die tijd bepalen in functie van de verhaallijn van de voorgeschotelde tekst. Niet evident, want werkwoorden zijn mijn grote zwakte, maar wel ongelooflijk leerrijk. De voldoening was althans groot.

Geen opmerkingen: