zondag 28 januari 2007

Congresweekend

Dit weekend was het congresweekend. Gevolg: heel wat recepties moeten afzeggen, en ook het nieuwjaarsfeest van onze S-plus vrienden. Zaterdag was het in plaats daarvan amendementen- en stemdag. De ganse dag hebben we alle thema's doorgenomen en zijn er aanpassingen verdedigd. 't Was een kalm, rustig en gedisciplineerd congres, maar 't was plezant. Na het zaterdagprogramma zijn we een bezoek gaan brengen aan onze Antwerpse spirit collega's (een nieuwjaarsreceptie met "meer" socialisten dan spiritisten ;-) of zo leek het plots wel). 's Avonds zijn we met een aantal oud-bestuursleden, animo's die er zin in hadden en enkele parlementairen en ministers gaan eten in het Pakhuis (zelf gebrouwd bier, waar ik niet van heb geproefd)(dank u animo-antwerpen). 't Was gezellig, maar we hebben het niet te laat gemaakt, want ook vandaag was het terug congressen geblazen.
Deze morgen kregen we een aangrijpend betoog door Jan Van Der Poorten over de voorbije weken bij VW en ook Margareta Guidone vertelde over haar speech bij de VN. Daarna werd de nieuwe verklaring goedgekeurd en sloot Johan het congres af.

Op de nieuwjaarsreceptie was het gezellig bijbabbelen met een aantal van de kameraden en daarna zijn we huiswaarts vertrokken om de koffers klaar te maken. Deze week zullen jullie me dus niet horen. Ik vertrek voor mijn werk richting Parijs en zal pas donderdagavond laat terug thuis zijn.

Geen opmerkingen: