zondag 3 september 2006

Ieder 1 mee!

Vandaag was het dan zover. De nationale startdag in de aanloop van de gemeente-en provincieraadsverkiezingen. Lijstnummer 1 leverde trouwens een pracht van een nummeraffiche op (ogen open de komende weken ;-)).

Iedereen mee 03/09/2006 - “We zijn klaar om naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken”, zegt Johan Vande Lanotte op het congres in Bredene. Een startdag voor de campagne met ruim 1300 aanwezigen.

"Uit het grootste buurtonderzoek, dat gisteren in de VUM-kranten verscheen, leer ik dat de hoofdbekommernis van de mensen ligt rond samen wonen, samen werken, samen leven. De Vlamingen zijn bezorgd over de manier waarop ze samen in hun dorp of stad kunnen samen wonen”, vertelt Johan Vande Lanotte op de startdag voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen vandaag in Bredene. “Het enthousiasme is zeer groot. Dat bewijst deze hoge opkomst met ruim 1300 kandidaat-gemeenteraadsleden.”“Wij gaan resoluut voor de samenwerkende gemeenschap Vlaanderen”, benadrukt de partijvoorzitter.

“Ook al bestaat de politieke hoofdstroom er in om iedereen te beoordelen als een aandeelhouder van de naamloze vennootschap Vlaanderen, met klemtonen op competitie, opbrengst en concurrentie. Wij willen de mensen niet als aandeelhouder beschouwen, wel als eerlijke deelnemer aan een gemeenschappelijk project dat ons vooral meer welzijn moet brengen.”

“sp.a kiest voor een beleid waarbij we voor de belangen van iedereen gaan. Waarbij we dus een open, sociaal en progressief bestuur krijgen. We kiezen voor openheid en samenwerking. Met de beslissing om onze zendtijd aan te bieden aan verenigingen die gaan voor een warme samenleving, illustreren we dit. Hiermee maken we een statement, kiezen we voor een engagement.” 148 verenigingen stelden zich kandidaat om deze zendtijd in te vullen.

Partijvoorzitter Vande Lanotte herhaalt ook zijn pleidooi voor meer betaalbare huisvesting. “Goed en betaalbaar wonen, en daar hoort ook betaalbare energie bij, blijft voor sp.a een grote prioriteit. We gaan daar werk van maken in de nieuw gekozen gemeenteraden. Het moet een echt speerpunt worden in het lokaal beleid, zoniet komen we voor sociale drama’s te staan.”

“De laatste weken zijn we ook overspoeld door creatieve, maar potsierlijke voorstellen over werkloosheid”, stelt Vande Lanotte vast. “Wij vinden dat jonge mensen die van school komen na 6 maand tijd een job of een passende opleiding moeten krijgen en daarvoor ook deftig vergoed moeten worden. Stop dus met allerhande ideeën over de werkloosheidsvergoeding en zeg waar het echt op staat. Dat we de schande van de jeugdwerkloosheid gewoon moeten uitroeien. Een stelling die we met recht en reden mogen verdedigen. Onze beide ministers van Werk, Frank Vandenbroucke en Peter Vanvelthoven, hebben een krachtig beleid uitgetekend waardoor laaggeschoolde jongeren echt nieuwe kansen krijgen.”

“Morgen begint het echte feest”, besluit Johan Vande Lanotte. “Dan begint de campagne en de echte strijd. Maak er het beste van.” (foto: vrtnieuws.net)

Geen opmerkingen: