zondag 16 december 2007

Gemeente Deerlijk steunt de vlindertegel actie voor steden en gemeenten!

Op voorstel van raadslid Evelien Dejaegere zal de gemeente Deerlijk de vlindertegel actie van de vzw zinloos geweld steunen.

De vlindertegel-actie van de vzw zinloos geweld is een visuele actie met als doel het vlindersymbool, het symbool tegen zinloos geweld, een voortdurende aanwezigheid te geven in onze samenleving. De vzw roept alle Vlaamse steden en gemeenten op om één of meerdere tegels op een interessante of symbolische plaats te “integreren” in de stad of de gemeente.Mogelijke lokaties zijn zichtbare plaatsen in de buurt van onze openbare diensten. Scholen zijn een ideale plaats om deze boodschap verder te verspreiden en vanzelfsprekend te maken voor iedereen die ermee in aanraking komt. Maar ook de lokalen van de jeugdbeweging, de kinderboerderij en dergelijke komen volgens ons in aanmerking om een partner te zijn in dit door onze gemeente gedragen project.

Op aanbrengen van raadslid Evelien Dejaegere werd de aankoop van deze tegel goedgekeurd door de gemeenteraad en zal deze gebruikt worden in het kader van het pedagogisch project op de scholen. "Door het meewerken aan dit initiatief helpen we als gemeente mee de acties van deze vzw herkenbaar te maken voor iedereen en zorgt ook de gemeente Deerlijk, net al de vele steden en gemeenten die reeds op de kar zijn gesprongen, voor een positieve bijdrage om de vlinder te laten uitgroeien tot een nationaal symbool tegen (zinloos) geweld" aldus raadslid Dejaegere.

Geen opmerkingen: