maandag 29 mei 2006

CHANGE


"Vandaag werd in Brussel een nieuwe campagne gelanceerd tegen de opwarming van de aarde. Het titelwoord CHANGE staat hierin centraal en de doelstelling is vrij duidelijk: wij dragen allemaal mee een zekere verantwoordelijkheid in de vervuiling die ons vandaag de dag bedreigt!"

Een mooi doel, dat kan niemand onder ons ontkennen, denk ik. Allemaal moeten we ons steentje bijdragen tot een schoner milieu. Inderdaad, ook ik denk ondertussen vaak, het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Ook ik durf wel eens overbodig de wagen boven te halen. Ook ik laat wel eens onachtloos een lamp branden, of denk er helemaal niet aan om de standby stand uit te schakelen op allerhande toestellen.

Voor iedereen van ons moet het mogelijk zijn nog een kleine extra energiebesparing te doen en kleine beetjes maken een groot! Ideaal zou zijn als elke stad, elk dorp en elke gemeente samen met hun inwoners die verantwoordelijkheid helpen dragen. Niet alleen door hun eigen diensten en infrastructuur energie-efficient te maken, maar ook door inwoners op een constructieve manier mee te helpen deze doelen te bereiken.


Meer info: neem eens een kijkje op http://www.foeeurope.org/

Geen opmerkingen: