dinsdag 1 mei 2007

1 mei, de hoogdag voor het socialisme ...

Het 1 mei-weekend werd voor mij al op donderdagavond in werking gesteld. Voor de gemeenteraad vorige donderdag was ik al lijstjes aan het maken. "To Do" gedurende mijn verlofdagje op vrijdag, "To Do" op zaterdag, "To Do" op zondag, "To Do" op maandag en controleren of de vorige lijstjes effectief ok zijn. Het is zonder meer ongelooflijk druk geweest, maar de vermoeidheid, die valt nog reuze goed mee. Ongelooflijk in mijn geval, want voor 2uur heb ik de voorbije dagen mijn bed niet gezien en later dan 8uur ben ik er niet uitgekomen. Veel te weinig slaap, of zou ik het gewoon worden? In de blogstukjes die hier nog verschijnen (ergens tussenin in de laatste week, want ze zijn al gedeeltelijk afgewerkt), komt een overzichtje.

Vandaag wil ik het over 1 mei in Deerlijk hebben, over het in gang trekken van de komende verkiezingen, over de kleine successen die we langzaamaan boeken. Deze morgen was het nog even organiseren, maar tegen 11 uur was alles in kannen en kruiken en kon iedereen genieten van zijn aperitiefje. We kunnen trots zijn met onze vernieuwde ploeg en het bewijst alleen maar dat het huidige enthousiasme gewoon is wat we broodnodig hadden. De voorbije weken kwamen de inschrijvingen voor de barbeque stilletjesaan binnengesijpeld. De stille hoop om opnieuw na enkele jaren de kaap van 100 eters te halen leek een droom te worden, maar uiteindelijk konden we deze middag rekenen op 101 eters! Ons doel is gehaald en hier zijn we dan ook heel gelukkig mee.
Mijn voorziene woordje om hulde te brengen aan een van onze oudste leden André Verhaeghe (lid sinds 1953) viel in het water na zijn opname in het ziekenhuis gisteren. Wij duimen in alle geval voor André en zo snel mogelijk zorgen we voor die huldiging. En Dalila Douifi moest zich spijtig genoeg laten vervangen. Philippe De Coene was depaneur van dienst en slaagde er zonder problemen in de aanwezigen te entertainen.


De rest van de namiddag hebben we ingevuld met de ondertussen al meerdere malen vermelde bingo en om halfacht zijn we nog eventjes langsgeweest op het mayday festival in Kortrijk.
Zonder meer een geslaagde dag en een opsteker voor de ganse ploeg om er verder in te vliegen!


Geen opmerkingen: