woensdag 28 maart 2007

Verkiezingen 10 juni

Gisteren was het provinciaal sp.a congres met de bedoeling de kamerlijsten die 'smorgens op het partijbureau waren geweest voor advies goed te keuren. Natuurlijk zakten we af naar De Spil in Roeselare om te gaan kijken en luisteren wie onze kleuren gaat verdedigen op 10 juni.




Op 27 maart hield sp.a West-Vlaanderen in Roeselare haar provinciaal congres. Op de agenda stond slechts één punt: de goedkeuring van de ontwerplijst voor de federale verkiezingen van 10 juni 2007. Nadat de zaal sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte rechtstreeks aan het werk zag in Ter Zake, keurde ze de lijst goed.
Enkele namen en plaatsen waren reeds bekend na afloop van het partijbureau van dinsdag 27 maart. Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt uit Brugge trekt de West-Vlaamse kamerlijst. Op diezelfde kamerlijst staat Dalila Douifi uit Torhout op twee, Philippe De Coene uit Kortrijk op drie. De vierde plaats is voor Spirit. Franky De Block, de voorzitter van het Oostendse OCMW, duwt de lijst samen met Michèle Hostekint, Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Roeselare, die op de vijftiende plaats staat. Plaats vijf op de lijst is voor Peter Roose, provincieraadslid en gemeenteraadslid uit Veurne, terwijl plaats zes naar Spirit gaat. Peter Bossu, gemeenteraadslid uit Diksmuide, neemt plaats zeven in. Na hem komen achtereenvolgens op acht Viviane Deconinck, gemeenteraadslid uit Ieper, op negen Rudi Bordeyne, vakbondsafgevaardigde en OCMW-raadslid in Poperinge en op tien Christine Beke, schepen en provincieraadslid uit Oostkamp. Plaats elf gaat naar Carlo Daelman, schepen in Harelbeke en twaalf is voor schepen Christine Depoortere uit Menen. Op plaats dertien vinden we de Bredense schepen Jacques Deroo terug, gevolgd, op plaats veertien, door Annick Lambrecht, de rood-groene schepen uit Brugge. Gewezen kamerlid en burgemeester van Koekelare Patrick Lansens is eerste opvolger. Schepen Nancy Bourgoignie uit Oostende is tweede opvolgster en schepen Youro Casier uit Wervik derde opvolger. De vierde plaats bij de opvolgers is voor spirit. Simon Bekaert uit Tielt staat vijfde opvolger. Plaatsen zes en zeven zijn nog niet ingevuld, maar op acht staat gedeputeerde Patrick Van Gheluwe uit Ledegem. De duwersplaats bij de opvolgers gaat naar spirit. Zoals bekend staat Johan Vande Lanotte op 1 op de senaatslijst, waar hij het gezelschap zal krijgen van senator Myriam Vanlerberghe uit Izegem. Het congres keurde ook de overige West-Vlaamse kandidaturen voor de Senaatslijst goed: André Van Nieuwkerke (Brugge), Claude Vancoillie (Menen), Jan Dhaene (Kortrijk), Yves Miroir (Oostende) en Ives Goudeseune (Ieper).De definitieve Senaatslijst zal goedgekeurd worden op het nationaal congres van 21 april in Kortrijk

Geen opmerkingen: