woensdag 2 augustus 2006

Omdat het niet altijd ver van ons bed is!

Rare titel? Ik vind het aangrijpend, deze avond kreeg ik een mailtje dat me echt aangreep. Niet enkel en alleen door de inhoud, maar vooral omdat deze realiteit ook mezelf al een aantal keer heel dichtbij heeft getroffen. Ongevallen en de gevolgen ervan, het is iets wat een leven tekent! Degenen die de kans hebben verder te gaan en er dan het beste van te maken verdienen alleen maar respect en bewondering! Soms een heel spijtige zaak, in andere gevallen een harde leerschool, hopelijk leren we er allemaal iets uit.
Dit mailtje raakte voor mij politiek gezien onmiddelijk twee thema's aan, twee belangrijke thema's.
Verkeersveiligheid en mobiliteit: Hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk kan vermeden worden? Niet door borden neer te planten, niet door enkel controles te doen (en mensen te ergeren), maar vooral door structurele maatregelen te nemen.
Als tweede thema toegangkelijkheid: hoe groot moet de frustratie niet zijn als je na een ongeval uit een diep dal omhoogklautert en te pas en te onpas wordt geconfronteerd met beperkingen, het niet kunnen openen van deuren, het niet kunnen betreden van gebouwen, niet eenvoudig van het voetpad raken (en dus niet makkelijk aan de overkant van de straat raken), ... Degenen die er dagdagelijks mee worden geconfronteerd, die kunnen er zonder twijfel uren over doorgaan.
Het is aan ons, politici, vertegenwoordigers in de lokale besturen om naar die mensen te luisteren, om hen een forum aan te bieden en om met prioriteit hun opmerkingen en aanpassingen door te voeren!

Hieronder vinden jullie de mail terug. Ik doe hierbij een oproep aan iedereen die in de mogelijkheid is om op een of andere manier zijn of haar steentje bij te dragen om dit te doen en tegelijkertijd wil ik me sterk maken dat ik alles zal doen wat tot mijn mogelijkheden behoort om aandacht te schenken aan deze thema's.

Photobucket - Video and Image Hosting
Beste,

Misschien werden jullie reeds door anderen uitgenodigd, misschien was je al op de hoogte vanuit andere bronnen.

Onze neef Henk Beyaert uit Sint-Lodewijk had vorig jaar een ernstig verkeersongeval met verlamming van de onderste ledematen tot gevolg. Na een lange coma en negen maanden revalidatie woont hij sinds kort terug zelfstandig.

Henk, die 33 jaar is en niet graag bij de pakken wil blijven zitten heeft zich de laatste maanden tijdens zijn revalidatie en in zijn vrije tijd toegelegd op het handbiken, rolwagenfietsen zeg maar. Zijn eerste deelname aan een wedstrijd in Marke was een onverhoopt succes, hij heeft de microbe duidelijk te pakken... Voor dit alles is natuurlijk een fiets, een handbike nodig, en die is heel duur.

Om dit alles te kunnen realiseren en financieren willen we graag even uw aandacht vragen voor een benefiethappening die op 20 augustus aanstaande door zijn vrienden en familie georganiseerd wordt.
Deze gaat door in het PIH Kortrijk, Karel de Goedelaan 5.

Wat valt er te beleven op deze "Bene-fiets" en hoe kan je steunen?

  • Reeds vanaf 11.30 uur is er een aperitiefoptreden.
  • Daarna kan er genoten worden van een heerlijke schotel beenhesp aan 12 euro of een koude vlees- en visschotel aan 15 euro.
  • Voor de kinderen is er een aangepast kindermenu aan 6 euro.
  • De ganse namiddag is er randanimatie voorzien.

    Voor de maaltijd is het wel noodzakelijk bij ons te reserveren voor 12 augustus (
    willy.huys@scarlet.be of 056/779224), voor het financiƫle kan je bij ons terecht op rekening nummer 979-3724325-15 met vermelding Benefiets Henk.

Kan je niet aanwezig zijn en wil je toch je steun betuigen? Dat kan met een steunkaart, vanaf 3 euro hou je de fiets in beweging (zelfde rekening).
Of je sponsort door het schenken van een prijs voor de tombola. Ook dat kunnen we voor je regelen.

Wil je zo'n handbike eens bekijken en meteen zicht krijgen op wil en doorzettingsvermogen, dan verwijzen we naar de foto van Henk die we namen op de Leie-corrida in Marke op 11 juni.
Je bent alvast bedankt voor jouw aandacht en steun.

Liefs en van harte
Willy en Rita Huys-Decock

Geen opmerkingen: